Twitter
09 Aralık 2017 Cumartesi

Çin menşeli sosyal paylaşım platformu Weibo'da yayımlanan videoda bir adam, 'görünmezlik pelerini' kullanarak adeta şov yaptı. Kameraların önünde, 'görünmezlik pelerini' yardımıyla bir kaybolup bir görünen adamın görüntüleri görenleri şaşkına çevirdi. Kısa sürede 21 milyondan fazla izlenen video, dünya çapında hızla yayıldı.

'Görünmezlik pelerini' videosunu paylaşanlar arasında Çin Halk Güvenliği Bakanlığı Kriminal Soruşturma Departmanı Başkan Yardımcısı Chen Shiqu da vardı. Shiqu, görünmezlik pelerininin askeri ekipman olarak çok işlevsel bir şekilde kullanılabileceğini belirterek, "Kuantum teknolojisi ile yapılan 'görünmezlik pelerini', onu giyen kişinin etrafındaki ışık dalgalarını yansıtarak kişinin yok edilmesini sağlayabilir. Bu pelerini giyen askerlerin, operasyonlar sırasında gece görüş kamerası tarafından görülmeleri engellenebilir. Peki ya suçlular kendilerini gizlemek için bu pelerini kullanırsa ne olur?" dedi.

Öte yandan, Şanghay merkezli Liberation Daily gazetesine konuşan Quantum Video prodüksiyonu yapımcısı Zhu Zengong, 'görünmezlik pelerini' diye bir şey olmadığını söyledi. Kamuoyunu heyecanlandıran videonun aslında basit bir video düzenleme sonucu ortaya çıktığını söyleyen Zengong; çekimler sırasında yeşil veya mavi bez kullanıldığını ve ardından videonun üzerinde çeşitli düzenlemeler yapılarak son şeklinin verildiğini söyledi. (Daily Mail)