Twitter
03 Kasım 2017 Cuma

Kıyma 29, kuşbaşı 31 lira... Bu fiyatların marketlerde yer almasına artık sayılı günler kaldı. Vatandaş, ucuz etin marketlerde yer alacağı zamanı bekliyor. Tarım ve Gıda Bakanı Eşref Fakıbaba, "Vatandaş hem ucuz et yiyecek hem de yerli besici desteklenecek" dedi.

Et ve Süt Kurumundan (ESK), ucuz et satışı için başvuran 8 firma arasından yapılan değerlendirme sonucunda, belirlenen kriterlere uygun olduğu tespit edilen A101 ve BİM firmaları ile sözleşme imzalamıştı.

"HİÇBİR KAR ELDE ETMEYECEĞİZ"

O firmalardan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, et satış fiyatlarını ucuzlatma projesi kapsamında yapılan satışlardan BİM'in hiçbir kar elde etmeyeceğini ve bu projede yer almaktan BİM olarak büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Aykaç, ESK'dan tedarik edilen karkas etlerin tedarikçi firmalar tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilerek 500 gramlık MAP ambalajlarda hazırlandığını ve bugün itibarıyla yurt genelindeki tüm mağazalarda satışına başlandığını bildirdi.

"UCUZ ETLERİ KASAPLAR DA SATSIN" TALEBİ

Bu arada Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Et ve Süt Kurumunun (ESK) uygun fiyatlı etlerinin sadece 2 market zinciri tarafından satılacak olmasına itiraz etti. Palandöken "Talebimiz, ülke genelinde faaliyet gösteren 26 bin kasap iş yerine de bu imkanın tanınmasıdır." dedi.

Söz konusu uygulamanın kasap esnafı yönünden üzüntü verici olduğunu ifade eden Palandöken, bu uygulamanın, esnaf ve sanatkarı korumayı ve kollamayı öngören yasaya aykırı olduğunu savundu. (AA)