Twitter
25 Mayıs 2017 Perşembe

İstanbul'da yaşayan Nagihan Örküş’ün gece kulübündeki eğlencesi hayatını kararttı...

Kadıköy’ün en ünlü mekânlarından birindeki olay, ocak ayında meydana geldi. Barda arkadaşlarıyla sohbet eden Nagihan Örküş’ün tam önünde, barmenin arkaya uzattığı içki şişesi patladı. Saçılan cam parçaları genç kadının sol gözüne doldu. Acı içinde kıvranan Örküş hastaneye gitti. Olayın ardından 3 ameliyat geçiren, yüzde 90 görme kaybı yaşayan, 4'üncü ameliyatın ardından da kornea nakli olacağını belirten Örküş, sosyal medyada paylaştığı olayı anlattı.

‘İŞİMDEN DE OLDUM’

Kornea nakliyle gözünün kurtulup kurtulmayacağını bilmediklerini belirten genç kadın şunları söyledi:

"Avukatım aracılığıyla martta mekân sahibiyle iletişime geçtik. Anlaşma talep ettim, olumlu yanıt vermediler. Sağlık giderleri için 450 bin TL istedim. Bu para gözüme biçtiğim bir değer değil. Fazla buldular, karşı teklif de sunmadılar. O yüzden dava açacağımızı ilettik. Mekânı suçlamıyorum, bir kaza olduğu ortada. Ama buna hukukta taksirle yaralama deniyor. Sorumluluk alınmalı. O gece mekânın güvenlik görevlisi de hastaneye geldi. Ameliyat kararı alınınca ‘Geçmiş olsun’ deyip gitti. Hâlâ özür bile dilenmedi. Anlaşma talep ettiğimde ‘Meblağ yüksek’ dediler. Gereken neyse yargıya intikal edecek.”

'TALİHSİZ BİR OLAY AMA KAZA'

Eğlence mekanının avukatı Çağdaş Çelik ise şunları söyledi: “Talihsiz bir olay ama kazadan ibaret. Karşı tarafın bizimle görüşme talebi var. Yarın (bugün) bir görüşme gerçekleşecek. Kendilerinden doktor raporlarını da talep ettik. Görme kaybı var mı bilmek istiyoruz. Zararı neyse tespit edilir. Müvekkilim de zararı karşılarsa konu kapanır. Ama istedikleri meblağ yüksek.”