Twitter
19 Ekim 2017 Perşembe

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ belediye başkanlarına yönelik istifa talebini değerlendirdi. A Haber televizyonuna konuşan Bozdağ, isimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün zikredilen AK Partili belediye başkanlarının çekilmemekte niçin direndiklerine yönelik bir soru üzerine Bozdağ, AK Parti'nin değişimi esas alan bir parti olduğunu, bu değişimin herkesçe görüldüğü dile getirdi.

16 Nisan'dan sonra kabinede, AK Parti MKYK'da, teşkilatlarda ve bazı yerel yönetimlerde değişimin olduğunu hatırlatan Bozdağ, değişim dinamiklerini yakından takip ettiklerine değindi.

Halkın ne istediğini görerek hareket ettiklerini aktaran Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti bir davadır. Bu davada görev yapanlardan şu beklenir; Böyle bir irade ortaya çıktığı zaman, benim üzerimden yürüyen ve yürütülen tartışmalarla, partimin yaşadığım şehrin insanlarının ve ülkemin zarar vermesine daha fazla zarar görmesine, yıpratılmasına benim gönlüm razı değil deyip, halktan helallik isteyip, hakkını da helal edip, siyasetin kendilerine ondan sonraki süreçte ihtiyacı olan alanlarda kendilerini göstermek üzere mevcut pozisyonlarını değerlendirerek ona göre adım atmaları beklenir. Etik olan, ahlaki olan budur. Ortaya çıkan tablodan sonra doğru olan bunu ortaya koymaktır. Cumhurbaşkanımız daha önce de isim vererek açıkladı. Şimdi tekrar isim vererek açıkladı. Bu saatten sonra yapılması gereken, etik olan, doğru olan bunun bu çerçevede bir adım atmak, halktan gelen değişim iradesine, nasıl cumhurbaşkanımız saygı duyuyor, halkın bu talebini hayata geçirmek istiyorsa, halkın seçtikleri de gelen bu değişim iradesine kulaklarını açmaları lazım."

Ayrılanlarla partinin yine çalışacağına işaret eden Bozdağ, "O nedenle görevden ayrılmaları, partimiz 2019'a giden süreçte partimizin güçlenerek bu yolu yürümesine büyük bir destek olacağı gibi kendileri için de yeni imkan kapılarını açacaktır." diye konuştu.

Halkın ortaya çıkan iradesine kim kulağını tıkarsa oradan kendisi de seçim zamanı ve başka zaman sıkıntıya uğrayacağını vurgulayan Bozdağ, halkın iradesine kulak tıkamamak gerektiğini aktardı.

Bozdağ, Cumhurbaşkanının, halkın sesini duyan bir irade ortaya koyduğuna dikkati çekerek, "Herkesin bu iradeyi duyması lazım. Ondan daha fazlasını söylemeyi doğru görmüyorum." dedi.

 "Değişikliği yapmazsanız o zaman tribünler ayağa kalkıyor"

Belediye başkanlarının AK Parti'nin adayı olarak halkın huzuruna çıktıklarını ve bu kişilerin seçilmesi için parti olarak hep beraber çalıştıklarını belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Seçilen yerlerde şehircilik, belediyecilik anlamında halkımızın taleplerini, ihtiyaçlarını, sorunlarını en iyi şekilde karşılamak için biz bunu yaptık. Beraber çalışıyoruz. Bir aksama ve sıkıntı olduğu zaman müdahale etmeyecek misiniz? 'Sizin bakanınız', 'Sizin milletvekiliniz', 'Sizin belediye başkanınız' diye partiyi eleştirmiyor mu, partiye vurmuyor mu? AK Parti'nin yaptığı demokrasinin sağlıklı işleyişi bakımından halktan gelen taleplere kulak kabartması, o noktada da demokrasinin kendi içerisinde olan imkanları çerçevesinde tedbir alma gayretidir. Halkın dediklerine uyan bir yaklaşım ortaya koyuyoruz. Hiçbir arkadaşımızı rencide eden bir yaklaşım içerisinde olmadık. Bunların hepsinin memleketimize önemli hizmetleri geçmiş, başarılı çalışmalar yapmış değerli arkadaşlarımız. Bugün görevlerini yeni gelenlere emanet ettikleri takdirde, Türkiye'ye, illerine hizmet etmeye yine devam edecektir. Bunlardan vazgeçildi anlamına gelmez. Bu, bir nevi maçta, aksayan bir yerde, teknik direktörün değişiklik yapması gibidir. Takım yeni maçlar oynadığında onlar, tekrar yeni maçlarda görev alacaklar. Böyle bir değişikliği yapma ihtiyacı teknik direktör duyuyorsa elbette yapacak. Eğer değişikliği yapmazsanız o zaman tribünler ayağa kalkıyor. Onun için de bu değişikliği yapma, işin doğal süreci içerisinde doğru olandır."