Twitter
26 Mayıs 2017 Cuma

Meclis Darbe Komisyonu'nun taslak raporuna CHP'den sert tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Reşat Petek'in, 'Fethullah Gülen CHP'ye bağış yaptı' diye basına gösterdiği belge sahtedir. Belge internet satış sitelerinde koleksiyoncular tarafından satılan boş makbuzların temin edilerek sonradan üzerinin doldurulması suretiyle üretilmiştir." dedi.

Ayrıntılı değerlendirmeyi raporu inceledikten sonra 29 Mayıs Pazartesi günü düzenleyecekleri basın toplantısında yapacaklarını bildiren Erdoğdu, "Türkiye'deki kontrollü darbenin kontrollü raporu açıklandı." dedi. Açıklanan raporun komisyon raporu değil, AK Parti'lilerin basını bilgilendirmesi olduğunu söyledi.

Erdoğdu, kendisinin de üyesi olduğu komisyonun muhalefet partisine mensup üyelerinin rapor hakkında hiçbir bilgilerinin bulunmadığını, rapora ilişkin komisyonda herhangi bir müzakere yapılmadığını ifade etti.

Erdoğdu, ortaya atılan iftiranın darbenin siyasi ayağını saklamaya yönelik olduğunu ileri sürerek, komisyonda darbe girişiminin siyasi ayağının bulunmayışını da eleştirdi.

Erdoğdu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın komisyona bilgi vermek üzere gelmemesini de eleştirdi.

Komisyona MİT Müsteşarlığından gelen yazının da içeriğinin boş olduğunu savunan Erdoğdu, "Yurdunu seven, Allahı'ndan korkan bir insan olarak düşünün bu darbe sizce aydınlatıldı mı? Reşat Petek iki saat konuştu darbe ile ilgili hangi soruya cevap verebildi? Bir iftira ile ikiz kardeşlerini 50 yıl öncesinden CHP'ye yamamaya çalışıyorlar." dedi. (A.A)