Twitter
Senem Toluay Ilgaz - Işınsu Tezcan Haftasonu Sabahı Haftasonu 08.00
Haftasonu Sabahı - 11 Eylül 2022 (Sosyal konuta kimler başvurabilecek?)
11 Eylül 2022 Pazar Süre: 03:46:18

ABD'nin gündeminde hangi konular var? ABD tarihinin dönüm noktası 11 Eylül için nasıl bir anma yapılacak? Kraliçe Elizabeth'in ölümü ABD kamuoyunda ve medyasında nasıl yankı buldu? İngiltere Kraliçesi, ABD ile nasıl bir diplomasi yürüttü? Joe Biden, İngiltere Kraliçesi için düzenlenecek cenaze törenine katılacak mı? Meghan Markle neden eşiyle birlikte İngiltere'ye gitmedi? Haftasonu Sabahı’nda Oya Çebi sordu; Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar değerlendirdi.

Perre Antik Kenti neden önemli? Adıyaman'daki kent, hangi tarihi dönemin izini taşıyor? Perre Antik Kenti ne zaman kuruldu? Adıyaman'daki tarihi kent, helenistik dönemden mi kalma? Kent ne zaman kuruldu, hangi kültürlere ev sahipliği yaptı? Perre'ye neden kutsal şehir deniyor? 8200 yıllık özel dini yapıda hangi inanışın sembolü var? Haftasonu Sabahı’nda Arkeolog Nezih Başgelen anlattı.

Kaç sosyal konut yapılacak? Ülke genelinde sosyal konut dağılımı nasıl olacak? Sosyal konut kime, nasıl verilecek? Sosyal konuta başvuranların yüzde kaçı konut alabilecek? Sosyal konuta kimler başvurabilecek? Başvuru koşulları ne, kura çekimi nasıl yapılacak? Sosyal konutta peşinat ne kadar olur? Kura sonrası hak kazananlar ne zaman, ne kadar ödeyecek? Sosyal konutların detayları neler? Evler kaç metrekare olacak, tek tip ev mi olacak? Sosyal konutların taksidi ne kadar olur? Taksit sayısı ve ödeme koşulu asgari ücrete göre mi olur? Sosyal konut fahiş fiyata çözüm mü? Ev fiyatlarında ve kiralarda düşüş beklenmeli mi? Konut alamayan arsa mı alacak? 81 ilde yapılacak sosyal konut projelerinin detayları neler? Haftasonu Sabahı’nda Oya Çebi sordu; İSTEB Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan değerlendirdi.

Gökyüzünde doğum dünya vatandaşlığı getirir mi? "Dünya Vatandaşı" kavramı doğru mu? Uçakta doğan bebek hangi ülkenin vatandaşı oluyor? Haftasonu Sabahı’nda Oya Çebi sordu; Hukukçu Av. Görkem Gökçe yanıtladı.

Uluslararası sergi için neden Tersane İstanbul seçildi? Sanatseverleri, hangi sanatçıların eserleri bekliyor? Oya Çebi ile Haftasonu Sabahı'nda, Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli yorumladı.