Twitter
24 Mayıs 2018 Perşembe

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM'da sular durulmuyor. 31 Mayıs'ta seçime gidecek olan birliğin eski ve yeni yönetimleri birbirini suçlamayı sürdürüyor.

MESAM'daki tartışmalar Orhan Gencebay'ın başkanlıktan istifa etmesiyle başlamıştı. Yerine Arif Sağ getirilmiş, ancak iki tarafın birbirini suçlaması devam etmişti. Tartışmaların büyümesi ve bir sonuca varılamaması üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girdi, geçici yönetim kurulı atadı. Ama tartışmalar yine sona ermedi. 

Arif Sağ ve beraberindeki eski yönetim kurulu, olağanüstü genel kurul öncesinde kamera karşısına geçti. Ali Haydar Timisi, geçici yönetimin Arif Sağ ve beraberindekilere oy kullandırmamak için çabaladığını savundu. Ali Haydar Timisi, "Bu yapılanlar geçici yönetim kurulunun taraflı ve seçimlere girecek olan gruplar arasında bulunan Orhan Gencebay'ın liderliğinde yürüttüğü ekibi açıkça öne çıkarması ve Arif Sağ başkanlığındaki gruba yönelik açık bir saf dışı etme operasyonudur" dedi. "Hakkımızı arayacağız" diyen Arif Sağ, eski başkan Orhan Gencebay'ı nefret suçu işlemekle itham etti. Sağ, olayı uluslararası mahkemelere taşıyacağını söyledi.