Twitter
08 Mart 2018 Perşembe

Bebeğinizin doğmadan önce nasıl olduğunu, boyutlarını 3D yazıcı ile görüp, kucağınıza alabileceksiniz.

Rusya'nın Ufa kentinde geliştirilen bir teknolojiyle hamile anneler, henüz doğmamış çocuklarını doğumdan önce görüp, hissebiliyor. Embryo 3D service teknolojisiyle, bebeklerin anne karnındaki ultrason görüntülerini özel geliştirilmiş yazılımı ile üç boyutlu model haline dönüştüren yazıcı, biyo-plastik malzeme kullanarak görüntünün üç boyutlu çıktısını veriyor. İnsan ve makine gücünün bir arada kullanıldığı teknolojide üç boyutlu modelin hazırlanması yaklaşık 3 saati bulurken, yazıcıdan çıktının alınma süresi 3-7 saat arasında değişiyor.

Bu teknoloji, hem bebek dünyaya gelmeden önce ona dokunamadıkları için doğumdan önce bebekle duygusal bağ kurmakta güçlük çeken hem de görme engelli olmaları sebebiyle bebeklerinin ultrason görüntülerini göremeyen anne adayları için geliştirildi.

Head of Embtyo 3D geliştiricilerinden olan Ivan Gridin, " Veronika adında bir arkadaşım vardı. Hamileyken çocuğunun sağlığı ve nasıl göründüğü hakkında endişeleri vardı. Birkaç kez ultrasona gitti ama bu onu tatmin etmedi. Onun bu endişesi bana ilham oldu ve bu cihazı geliştirdim" dedi.

Gridin, ilk olarak plastik malzemelerle başladıkları baskı işlemini artık altın, gümüş ve platinden de yapabildiklerini belirtti. (Ruptly)