Twitter
Billboard Müzik Ödülleri verildi... Ed Sheeran geceden 6 ödülle ayrıldı
21 Mayıs 2018 Pazartesi

Müzik dünyasının kalbi Las Vegas'ta attı. Billboard Müzik Ödülleri'ne bu yıl İngiliz şarkıcı Ed Sheeran damgasını vurdu. Ed Sheeran geceden 6 ödülle ayrıldı. En iyi sanatçı, en iyi erkek şarkıcı, top hot 100 listesi kazananı, en çok satan şarkıcı, radyolarda en çok çalan şarkıcı ve radyolarda en çok çalan şarkı ödüllerini topladı.

Turnede olduğu için ödül törenine katılamayan Ed Sheeran bir mesaj yayınladı. Sheeran, "Ödül için çok teşekkür ediyorum, bu ödülü alacağımı düşünmüyordum, hayatımda ilk kez Billboard Ödülü'nü alıyorum. Keşke orada olup ödülümü alabilseydim" dedi.

En iyi kadın şarkıcı ödülünü alan isim ise Taylor Swift oldu. Swift, en çok satan albüm ödülünü de aldı. En iyi yeni sanatçı, Khalid, en iyi grup/ikili Imagine Dragons, en çok şarkısı çalınan şarkıcı ise Kendrick Lamar oldu. Lamar geceden 5 ödülle ayrıldı.

Geceden en çok ödülle ayrılan isimlerden biri de Bruno Mars oldu. Sanatçı, en iyi R&B şarkıcısı, en iyi R&B erkek şarkıcısı, en iyi R&B albümü ve en iyi R&B turnesi ödüllerine layık görüldü. En iyi R&B kadın şarkıcısı da Sza oldu. Geceye, ödül törenini sunan şarkıcı Kelly Clarkson'ın duygu dolu konuşması damga vurdu. Clarkson, geçen hafta Teksas'taki bir lisede yaşanan silahlı saldırıda 10 öğrencinin yaşamını yitirdiği olayı hatırlattı. Yetkililere harekete geçme çağrısı yaptı. Clarkson, "Kurbanlar anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmamı istediler, ama ben artık bir dakikalıkk saygı duruşlarından bıktım, hiçbir işe yaramıyor, gerçekten bir dakikalık saygı duruşu yapmayalım, harekete geçmeye ne dersiniz?" ifadelerini kullandı.