Twitter
28 Nisan 2018 Cumartesi

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Suriye'nin Rakka kentindeki sivillere elini uzattı. Kentte zor durumda olan sivillere 4 yıl sonra ilk kez gıda yardımı dağıtıldı.

Kimi un çuvalına sarıldı. Kimi yardım kutusunu zor taşıdı. Suriye'nin Rakka kentindeki sivillere 4 yıl sonra ilk kez gıda yardımı yapılmaya başlandı. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Rakka'daki sivillere yardım elini uzattı. 2014'te terör örgütü DAEŞ'in ele geçirdiği kente, ilk kez gıda yardımının ulaştığı açıklandı.

6 BİN ERZAK PAKETİ DAĞITILDI

6 bin erzak paketi Rakka'daki sivillere dağıtıldı. Paketlerin dışında, un, yağ, makarna gibi uzun süre bozulmadan dayanabilecek ürünler de verildi. Her gün bombaların yağdığı Rakka'da operasyon haziran 2017'de başladı. Bu sürede; 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti. 450 bin sivil de, yerinden edildi. Operasyonlardan geriye, yıkılmış binalar, hayalet sokaklar, enkaz yığınları içindeki eserler kaldı. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, ABD'nin desteğiyle rakka'yı terör örgütü DAEŞ'ten ekim 2017'de almıştı.