Twitter
11 Mayıs 2017 Perşembe

Mersin'de yaşlı bir kadın, engelli oğluyla bindiği belediye otobüsünde çantasını unuttu. Çanta bulundu, içinden çıkanlar ise herkesi hayrete düşürdü.

74 yaşındaki S.I, engelli oğluyla birlikte dün sabah saatlerinde merkez Yenişehir ilçesinin Mehrican Mahallesi'ne gitmek için halk otobüsüne bindi. Yolda otobüsün arızalanmasından dolayı farklı bir otobüs çağrıldı. Yolcular gelen otobüse bindirilirken, kadın çantasını ilk arabada unuttu. Bir süre yolculuğuna devam eden kadın, çantasını ilk araçta unuttuğunu fark etti. Bunun üzerine otobüs şoförü aranarak, durumdan haberdar edildi. Olayın bildirilmesi üzerine otobüs şoförü Emrah Gültekin, çantayı muhafaza altına alarak, Makine İkmal Şube Müdürlüğü'ne teslim etti. Burada yapılan ilk incelemede çantada yüklü miktarda para ve altın olduğu görülünce, durum polis ekiplerine bildirildi. Polisler tarafından yaklaşık 1 saat süren sayımda çantanın içerisinde 170 bin 320 lira para, aralarında 18 çeyrek, 2 de tam altın ile kolye, bilezik, yüzüklerin olduğu, piyasa değer en az 50 bin lira olan ziynet eşyası olduğu belirlendi.

"SERVETİNİ" TESLİM ALDI

Çantasının polise teslim edildiği bilgisini alan S.I, Siteler Polis Merkezi Amirliği'ne giderek çantasını teslim aldı.

Engelli oğluyla otobüsten indikten sonra taksiye bindiklerini anlatan S.I, "Nasıl kayboldu ben anlamadım. Eve gittim poşetleri yere koydum ve çantanın olmadığını fark ettim. Hemen komşumuzun oğlu Evren'i aradım. Şoför onun arkadaşı. O da şoförü aradı. 10 dakika içerisinde oldu. Şoför çantayı emniyete götürmüş." ifadesini kullandı.

S.I, çantasında neden bu kadar yüklü miktarda para ve ziynet eşyası bulunduğu sorusunu yanıtsız bıraktı.

"ÇANTAYA BAKMADIM

İçerisinde "servet" olan çantayı teslim eden şoför Gültekin,  "Arabada bırakmak yerine bu tür kayıpları biz her zaman amirliğimize getiriyoruz. Kadın çantası olunca da içerisinde ne var diye bakmadım ama baksam da değişen bir şey olmazdı. Buraya bıraktıktan sonra evime gittim." dedi.