Twitter
31 Temmuz 2018 Salı

Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Kurbanlık fiyatları geçen yıla göre yüzde 10 zamlandı. En düşük küçükbaş fiyatının 800, en düşük büyükbaş fiyatının ise 7 bin lira olması bekleniyor.

Kurbanlık alacaklar için kötü haber. Çünkü zam yüzde 10 civarında olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, "Geçen sene büyükşehirlerde toplu kurban satış yerlerinde canlı kilogram sığırlar için 22-23 civarındaydı. Bu sene yüzde 10 artış bekleniyor. Dolayısıyla büyükbaş hayvanlar sığırlar için 25-26 lira gibi bir kilogram fiyatı bekleniyor" dedi.

KÜÇÜKBAŞ 800 TL, BÜYÜKBAŞ 7 BİN TL'DEN SATIŞA ÇIKACAK

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Kurban pazarlarında da hareketlilik başladı. İstanbul'da başta belediyeler olmak üzere çeşitli kurumlar, kurban satış ve kesim hazırlıklarına devam ediyor. Besi çiftliklerinde ise kurban satışları başladı.

Besici Cesim Daş ise, "Geçen sene fiyatlar aşağı yukarı hisse başına söyleyelim. Hisse bin 750 lira başladık bu sene de bin 900 lira" diye konuştu. Geçen yıl kurban pazarlarında en düşük küçükbaş 600 lira, en düşük büyükbaş da 6 bin liradan satılmıştı. Bu yıl en düşük küçükbaş fiyatının 800, en düşük büyükbaş fiyatının ise 7 bin lira olması bekleniyor.