Twitter
O doktorun yakınları Habertürk'e konuştu: Görüntüleri görseniz inanamazsınız
30 Temmuz 2018 Pazartesi

Giresun'da 82 yaşındaki Yusuf Topal, evde bakım hizmeti gören eşinin ilaçlarını yazdırmak için Aile Hekimliği'ne gitti. Doktor Ö.Y. ile aralarında tartışma yaşandı. Doktorun 'beyaz kod alarmı' üzerine gelen polisler, Yusuf Topal'ı gözaltına aldı. Ters kelepçe takılan ve biber gazı sıkılan Topal, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

ANNESİ: KIZIM MECBUR KALMASA BEYAZ KOD VERMEZDİ

Başlatılan soruşturmada açığa alınan doktor Ö.Y.'nin annesi Habertürk'e konuştu, "Canım benim, benim kızım zor durumda kalmasa o beyaz kodu kullanmaz" dedi. Öznur Karslı'nın "Bir şey söyledi mi? Üstüne mi yürümüş, bir şey mi yapmış da o yüzden mi çağırmış polisleri?" sorusu üzerine doktorun annesi, "Onu savcılıkta benim kızım hep söyleyecek. Ben şu an için sana, onu demiş, bunu yapmış, onu yapmış diyemem" yanıtını verdi.

Doktorun annesi, Yusuf Topal'ın taşkınlık çıkardığını ve kızının zor durumda kaldığını savundu, "Gelmiş, ilaç yazdırmaya... Kızım da 'Ben hastayı görmeden yazamam' demiş" dedi. Öznur Karslı'nın "Ama hasta biliyorsunuz ki yatalak, evde bakım hizmeti alıyormuş. Bunu da söyledi mi?" sorusu üzerine ise doktorun annesi, "Söylemiş amca. Kızım da 'Eğer öyle bir yatalak hastan varsa da ben evde bakımı yönlendireyim' demiş" dedi.

'HASTA EVDE BAKIM HİZMETİNE YÖNLENDİRMEYİ KABUL ETMEMİŞ'

Kadın doktorun meslektaşı ve arkadaşı Onur B. de benzer ifadeler kullandı. Onur B., "Hasta normalde İstanbul'da yaşıyor. Fındık için buraya geliyorlar. Aile hekimi de kendi hastası olmadığı için e-nabız bilgilerini göremiyor. Takip fırsatı olmadığı için hastanın ilaç dozajını bilemez. Ancak evde sağlık birimine başvurup, hastayı takip etmesi gerekiyor. Bunu izah ediyor ama ısrarla kabul etmiyor" açıklamasında bulundu.

Topal'ın şiddet uygulamaya kalkıştığını öne süren Onur B., güvenlik kamerası görüntülerinin olayı aydınlatacağını söyledi, "Sağlık merkezinin içindeki görüntüleri görseniz inanamazsınız" dedi. Öznur Karslı'nın "Onları biz görmedik değil mi? Basına düşmedi onlar değil mi?" sorusu üzerine Onur B., "Onlar sadece bizde ve savcılıkta var şu an. Onları versek, aile de söyledikleri için çok mahcup olacak" dedi.

ÖZEL HABER: ÖZNUR KARSLI