Twitter
19 Haziran 2018 Salı

Leyla Aydemir ve ailesi, Ramazan Bayramı'nın ilk günü bayramlaşmak için Ağrı'ya bağlı Bezirhane Köyü'ne gitmiş, evin önünde amcasıyla oynayan 4 yaşındaki Leyla kaybolmuştu. Ailenin ihbarı üzerine jandarma ve AFAD ekipleri çalışma başlattı. Van AFAD İl Müdürlüğü'nden de bölgeye destek ekip gitti.

Köy çevresinden geçen dere iş makineleri ile kesilerek köprü altları toprak ile kapatıldı. Dere yataklarında çalışmalar yoğunlaştırıldı. Dere yataklarının suyu kesildi. Orada dalgıç ekipleri, vinçlerle ve kepçelerle birlikte dere yataklarını taradı. Ancak sadece dere yatakları değil ekipler adeta her taşın altında Leyla'yı arıyor. Kaçırılma dahil her türlü ihtimal değerlendiriliyor ancak henüz bir ize rastlanılmış değil. Kırsalda ve il merkezinde köşe bucak aranan küçük Leyla'dan ne yazık ki şu ana kadar bir ses çıkmadı.

Küçük Leyla'yı arama çalışmalarının 5'inci gününde, sivil toplum kuruluşlarının, jandarma ve AFAD ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına destek vereceği belirtildi. 

Son durumu, Doğan Haber Ajansı Ağrı Muhabiri Servet Aslan, Habertürk TV'ye anlattı.

 

Son durumu, Doğan Haber Ajansı Ağrı Muhabiri Servet Aslan, Habertürk TV'ye anlattı.

DEDESİ BULANA 300 BİN LİRA ÖDÜL VERECEK

Köyde ekiplerle birlikte arama kurtarma çalışmasına katılan Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir (58) torunu için 300 bin lira ortaya koydu. Torununu bulup getiren veya doğru bir ihbarda bulunanlara 300 bin lira vereceğini belirten Aydemir, Leyla’nın bulunması için seferber olduklarını söyledi.

Bayram günü köyde mezarlığa gittiklerini dile getiren Aydemir, şöyle dedi:

"Ben mezarlıktan taziyeye gelmiştim daha sonra Leyla’nın annesi de eve geçmişti. Kız da amcası ile dışarıda oyun oynuyordu. 20 dakika geçer geçmez bir söylenti yayıldı. ‘Kızı kaçırmışlar ve kız kaybolmuş’ denildi. Ben hiç önemsemedim. Dışarıya çıkmadım. Sonra anons ettiler. Çıktık baktık kız yok. Ben buradan 81 milyon insanımıza sesleniyorum Allah bu acıyı kimseye vermesin. Çocukları seven ve çocukları olan bu çocuğu 81 ilde 860 ilçede nahiyelerde, beldelerde köylerde bulan ve bize haber verip sağ salim teslim edene 300 bin lira ödül vereceğiz. Bize bir yarımcı olsunlar.

Türkiye’nin neresinde olursa olsun. Herkes birer Zeki olsun. Akrabası olsun. Bayanlar annesi olsun. Erkekler babası olsun. Bu acıyı annesinin, babasının çektiğini, bizim çektiğimizi herkes kendinden hissetsin. Bu çocuğu bulan, gören Allah rızası için benim yeğenimin telefonu her yerde var arasınlar. Haber versinler. Ben artık bir şey diyemiyorum. Dört gün oldu. Halen haber yok. Her tarafta aranıyor. Jandarma, polis, AKUT, AFAD her yerde arıyor. Köydeki suları kestik 4 gündür arıyoruz. Bu çocuktan hala haber yok. Bütün Türkiye’nin insanından yardım bekliyoruz. Bu çocuğu bulurlarsa bize haber versinler. Jandarmaya, AFAD’a, AKUT’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."