Twitter
Başbakanlık Hatıra Ormanı açıldı... Yıldırım: Giderayak dikili ağacımız olsun diye buradayız
07 Temmuz 2018 Cumartesi

Adına dikilen fidana toprak attı, sonra suladı. Hatıra ormanının açılışını yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, başbakanlık personeli adına bin 71 fidanın toprakla buluşturulduğu 'Başbakanlık Hatıra Ormanı" törenine katıldı.

Hatıra ormanının açılışını yapan Yıldırım, Türkiye'nin orman varlığını arttıran nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi. Yıldırım, "4 milyar fidanın toprakla buluşması çok önemli bir şey. Orman varlığını artırma ve fidan dikme işini çok önemsedik. Şimdi artık giderayak dikili bir ağacımız olsun diye buradayız. Son fidanımızı dikelim. Hatıra ormanının külliyenin içerisinde olması da anlamlı. Başbakanlık külliyeye dahil oldu; ormanıyla, çiçeğiyle, böceğiyle külliyenin bünyesine girmiş vaziyette" dedi. 

Başbakan Yıldırım daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte hatıra ormanının açılışını yaptı. Törenin ardından buradan ayrılan Başbakan Yıldırım, uzun süredir kendisini takip eden başbakanlık muhabirleriyle bir araya geldi. Yıldırım, gazetecilerin isteği üzerine veda pozu verdi.