Twitter
15 Haziran 2018 Cuma

Bayram namazını İstanbul'da Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışında konuştu. Suruç'ta AK Partililere yönelik saldırıyı bu sözlerle değerlendirdi: "Bizim Şanlıurfa Milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyini Suruç'ta ne yazık ki terör örgütü PKK-HDP, bunlar öldürdüler. Esnaf ziyareti yapılırken siz bizim HDP'li olduğumuzu bilmiyor musunuz, nasıl buraya gelir girersiniz gibi bir yaklaşımla orada bu aileye bu tür bir saldırı cereyan etti. Bunun neticesinde de böyle bir durum ortaya çıktı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağduyu çağrısı yaparken, teröre geçit verilmeyeceğini de vurguladı; "Ne yaparlarsa yapsınlar ama şunu bilsinler ki biz bu işin arkasını bırakmayacağız. Ne Gabar'da bırakacağız, ne Cudi'de bırakacağız, ne Tendürek'te bırakacağız, ne Bestler Deresi'nde bırakacağız, ne de bu tür yerlerde bırakacağız. Üzerine üzerine gideceğiz" açıklamasında bulundu.

Bayramı memleketi Erzincan'da karşılayan Başbakan Binali Yıldırım da "Kürt kardeşlerimiz üzerinden oyunlar oynamaya çalışıyorlar. Millet olarak birlik ve beraberliğimizi korudukça bu şer odakları asla ve asla fırsat bulamayacak. Terörü Türkiye'nin gündeminden aşağıya çekeceğiz" dedi.

Bayram namazını Ankara'da kılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde de Suruç'taki saldırı vardı. "Her yönüyle incelenmeli" diyen Bahçeli, "Bu çok yönlü incelenmeli. Bu gibi olaylara karşı sabırlı ve soğukkanlı davranan bir Türkiye'yle seçimin atlatılmasında yarar vardır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de Suruç'taki saldırıyı değerlendirdi. Başsağlığı dileklerini iletti, sağduyu çağrısı yaptı. Akşener, "Allah aşkına provokasyonlara gelmeyin. Allah aşkına bu seçime daha fazla kan düşmesin. Allah aşkına herkes sakin olsun" dedi.