Twitter
18 Eylül 2017 Pazartesi

2017-2018 eğitim öğretim yılı birçok yenilikle başladı. En dikkat çekeni ise, yeni müfredat oldu. Yeni müfredatta pek çok konu tartışıldı. Atatürk ile ilgili konuların azaltıldığı gündeme geldi. Cihat kavramının müfredata girdiği ve evrim teorisinin kaldırıldığı ders kitapları çok tartışıldı.

Yeni müfredat uygulanmaya başlandı. Bu yıl 1, 5 ve 9'ncu sınıflarda uygulanacak, gelecek yılsa tüm sınıf kademelerde okutulacak. Bu yıl derse başlama saatlerini belirleme yetkisi valiliklere verildi. Günün aydınlanması ve coğrafi şatlara göre düzenleme yapılacak. Kış saati uygulamasına geçilmediği için ilk ders en erken 07:45'te başlayacak. Okul öncesi eğitime de pilot uygulama ile adım atıldı. 2019 yılına kadar zorunlu olması hedefleniyor. Amaç yüzde 59 olan bu oranı yüzde 100'e çıkarmak. Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul ve lise öğrencilerine açık uçlu sorularla sınav yapacak. Her yılın aralık ayında il genelinde ortak yazılı sınav yapılması planlanıyor. 

2019'a kadar gerçekleşmesi planlanan başka bir uygululama ise tekli eğitime geçilmesi.. Bunun için ihtiyaç duyulan derslik sayısı ise 77 bin... Orta öğretim kurumları yönetmeliğinde yapılan önemli bir değişiklik dikkat çekti. Buna göre, disiplin suçu işleyen öğrencilere kınama cezası verilmeyecek. Bunun yerine kamu hizmeti yaptırımı uygulanacak. 

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ilk ders 15 temmuz oldu. 15 Temmuz Milli İrade Destanı Kitapçığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklara hitaben kaleme aldığı mektup da öğrencilere dağıtıldı.