Twitter
15 Mart 2018 Perşembe

Yıllardır akıbetinin ne olacağı bilinmiyordu. Sonunda Resmi Gazete'de Etiler'deki polis okulu arazisinin satışı için ihale ilanı yayımlandı. İstanbul Etiler'deki Polis Meslek Yüksek OKulu, Bakanlar Kurulu kararıyla 2014 yılında kapatıldı. Yaklaşık 32 bin metrekarelik arazi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Belediye, araziye yapılacak binalar için yüksekliği serbest bırakmıştı. Şimdi, o arazi için ihale düzenlenecek.

Tartışılan arazinin muhammen bedeli 1 milyar 356 milyon 600 bin lira artı KDV olarak belirlendi. Arazinin yüzde 40'ında yapılaşmaya gidilebilecek. İhalaye katılacak firmaların 40 milyon lira geçici teminat yatırması gerekiyor. 4 Nisan'daki ihale, hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak. Hasılat paylaşımı yönteminde, arsa sahipleri müteahhitlere araziyi teslim ediyor; karşılığında ise konut ya da işyeri değil, nakit para alınıyor. 

İstanbul'un en değerli bölgesinde bulunan arazile ile ilgili daha önce tartışmalar gündeme gelmişti. Arsanın, ihale yapılmadan bir şirkete verildiği iddiaları ortaya atılmıştı. Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, söz konusu iddiaların doğru olmadığını açıklamıştı.