Twitter
Galatasaray'ın yuvası değişiyor... Florya Metin Oktay Tesisleri konut oluyor
01 Haziran 2018 Cuma

113 yıllık Galatasaray Kulübü, tarihinin önemli parçalarından birine daha vedaya hazırlanıyor. Fatih Terim, Jupp Derwall, Cevad Prekazi,  Gheorghe Hagi ve Didier Drogba gibi birçok futbol efsanesinin yolunun düştüğü Florya Metin Oktay Tesisleri 2 yıl içinde mazi olacak..

Tesis için beklenen ihale yapıldı. Emlak Konut tarafından gerçekleştirilen ihaleyi Öz-Er-Ka inşaat 2 milyar 250 milyon TL karşılığında aldı. Bu paranın 238 milyon TL'si Galatasaray'ın kasasına girecek. Kemerburgaz'da devlet tarafından Galatasaray'a tahsis edilen 160 dönümlük araziye, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin 2 katı büyüklüğünde yeni tesis yapılacak. Bu tesisi TOKİ yapacak. Galatasaray'ın kasasından para çıkmayacak. Sarı-kırmızılı kulüp böylece Florya'dan 238 milyon TL artı Kemerburgaz'daki yeni tesisi maliyetsiz kulübe kazandırmış olacak.
Yeni tesiste 6 nizami futbol sahası olacak. Ayrıca altyapıya hizmet edecek bir kompleks yapılacak. Sarı-kırmızılılar, yeni tesisler bitmeden Florya'dan çıkmayacak. Kemerburgaz tesislerinin 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Galatasaray tarihinde önemli bir yeri olan Florya Metin Oktay Tesisleri'nin arazisi 2 yıl sonra artık sitelerle dolacak.