Twitter
Eşini ve bebeğini teröre kurban veren Astsubay Habertürk'e konuştu
01 Ağustos 2018 Çarşamba

Hakkari'de eşi ile 11 aylık bebeğini teröre kurban veren Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, Habertürk'e konuştu. Eşinin kendisine sürpriz yapmak için üs bölgesine geldiğini anlatan Astsubay Karakaya, "Gelip benimle hesaplaşsaydılar" dedi ve ekledi: "Vatan sağ olsun. Diyecek bir şeyimiz yok, vatan sağ olsun. Vatana iki canımız varmış, iki canımızı da verdik. Seve seve feda olsun. Yapacak bir şeyimiz yok."

O gün yaşananları anlatan Astsubay Karakaya, şöyle konuştu:

"Sadece sürpriz yapmak için yanıma çıktı. İki saat oturduk, iki saat sonra indi. 15 dakika sonra da patlama oldu. Ben zaten üs bölgesinden takip ediyordum eşimi. Aracı geçti, kaybolduğu noktada patlattılar. Ben silahımı alıp indim. Allah onları kahretsin. Biz evlat katili değiliz. Kanını yerde bırakmayacağız. Gelip benden sorsalardı olurdu ama, çocuğum ve eşimden sormuşlar; bakacağız. Vatanımız sağ olsun. Vatan yoluna iki canımız feda olsun."

NE OLMUŞTU?

Hakkari Yüksekova'nın Büyükçiftlik Beldesi Susat Deresi mevkisinde Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın eşi Nurcan Karakaya'nın kullandığı aracın geçişi sırasında, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca daha önceden yola tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak ettirilmişti.

Askeri personelin eşi Nurcan Karakaya olay yerinde yaşamını yitirmiş, 11 aylık bebeği Bedirhan Karakaya ise ağır yaralanmıştı. Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ağır yaralı bebek, dün hayatını kaybetmişti.

Nurcan Karakaya, bebeği Bedirhan ile Uşak'tan yola çıkarak, astsubay eşi ziyaret etmek üzere ilçeye gelmişti. Serkan Karakaya daha önce görev yaptığı Uşak'ın Sivaslı ilçesinden tayinin çıkması sonucu kısa bir süre önce yeni birliğinde göreve başlamıştı.