Twitter
08 Mayıs 2018 Salı

Japon Sekai Mori, dünyaca ünlü halterci Naim Süleymanoğlu'nun kızı olduğunu ispat etmek için dava açtı. Mahkeme, DNA testi yapılmasına karar verdi. 

Efsane halterci Naim Süleymanoğlu, 18 Kasım 2017'de hayatını kaybetti. Süleymanoğlu, iddiaya göre, ölmeden önce Japonya'da bir kızı bulunduğunu ve onun bulunmasını vasiyet etti. O kız Sekai Mori'ydi.

DNA KARŞILAŞTIRILMASI YAPILACAK

Mori'nin gazeteci olan annesiyle Naim Süleymanoğlu, 1988 Seul Olimpiyatları sırasında tanışmıştı. Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçilik kanalıyla, Süleymanoğlu'nun kızı olduğu belirtilen Sekai Mori'ye ulaşıldı. Sekai Mori, Türkiye'de avukatlara vekalet vererek ünlü haltercinin babası olduğunun tespitini istedi. Mori, haltercinin yasal mirasçıları olan 3 çocuğuna babalık davası açtı. DNA karşılaştırılması yapılmasını istedi. 

Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre, mahkeme, Süleymanoğlu'nun mezarının açılmasına hükmetti. 4 Temmuz saat 10'da Naim Süleymanoğlu'nun mezarı açılacak. Fethi kabir yapılarak DNA ve doku örnekleri alınacak. Ünlü haltercinin iki kızı, mahkemeye dilekçe verip "Sekai babamızın kızı değil, amacı miras" demişlerdi.