Twitter
20 Haziran 2018 Çarşamba

Lise son sınıf öğrencisi Doğu Deniz Uğur, "Xcancer" adını verdiği bir oyun geliştirdi. Bu oyunla, kanser hastalarına psikolojik destek sunulması hedefleniyor.

Kanserle mücadeleyi oyun haline getirdi hastalara, kanserle savaşın kazanılabileceğini gösterdi. Kanser hastalarına destek olmak için bir oyun geliştirdi. Her bölümde kanserli hücreleri tek tek yendi. Doğu Deniz geliştirdiği oyunla sanal ortamda kanserle mücadele ediyor. Deniz Uğur, liseden bu sene mezun oldu yaşıtları mezuniyet heyecanı yaşarken, o "Xcancer" adını verdiği bir oyun geliştirdi. Oyunda bir nanobot, vücuttaki kanser hücrelerini, plazma silahıyla yok ediyor. Böylece hastalar kanserle savaş için motive oluyor. Oyun hem telefondan hem de sanal gerçeklik gözlükleriyle oynanabiliyor.

UĞUR "GENÇ GİRİŞİMCİLER YARIŞMASI"NDA BİRİNCİ OLDU

Doğu Deniz Uğur, "Bir nanobot olarak vücudunuzla hareket ediyorsunuz ve karşılaştığınız kanserli hücreleri temizliyorsunuz. Sağınızda solunuzda yukarda aşağıda kanserli hücreler çıktıkça da o nanobotun plazma silahıyla da onları temizliyorsunuz" dedi.

Xcancer için çalışmalarına 1 sene önce başlayan Uğur, katıldığı yarışmada da, bin 800 kişinin desteğini alarak birinci seçildi. Uğur, "Arıkovanının genç girişimciler için düzenlediği kitlesel fonlama yarışmasında geçtiğimiz gün 1. oldu. Yaklaşık bin 800 insan tarafından desteklendi" diye konuştu. Xcancer'i denemek istyenler, mobil uygulamalardan oyunu indirebiliyor.

HABER: DİLAN KORKMAZ