Twitter
07 Haziran 2018 Perşembe

90'lı yıllarda 7'den 70'e herkesi dans ettirdi. Şimdi ise ritmiyle hayat kurtardığı ortaya çıktı. Bahsettiğimiz şey; "La Macarena" şarkısı... 

Barselona Üniversitesi bir araştırmaya imza attı. Araştırma, İspanyol pop grubu Los del Rio tarafından seslendirilen La Macarena şarkısının sadece eğlenceli değil; faydalı olduğunu da belirledi. Üniversitede düzenlenen kalp masajı eğitiminde La Macarena'nın ritmine uygun biçimde kalp masajı uygulayan öğrencilerin büyük kısmının başarılı olduğu gözlemlendi. 

164 öğrencinin katıldığı eğitimde, öğrencilerin bir kısmına akıllı telefon verildi. Telefondaki ritim programına göre kalp masajı yapmaları söylendi. Diğer gruba ise, La Macarena şarkısını akıllarına getirmeleri ve onun ritmine göre kalp masajı uygulamaları belirtildi. Kontrol grubundaki öğrencilerden ise herhangi bir yöntem verilmeksizin kalp masajı yapmaları istendi. 

Gözlemlerin sonunda hiçbir talimat verilmeksizin kalp masajı yapmaları istenen öğrencilerin sadece yüzde 24'ünün doğru ritimle kalp masajı yapabildiği görüldü. Aynı şeyi akıllı telefonlardaki metronom programına göre yapmaları istenen öğrencilerin ise yüzde 91'i doğru ritmi bulmayı başardı. Hareketlerini La Macarena şarkısına göre gerçekleştiren öğrenciler de yüzde 74 gibi yüksek bir oranla doğru ritimle kalp masajı gerçekleştirebildi. 

Araştırmayı yürüten uzmanlar, "La Macarena'nın nakaratında dakikada 103 vuruşluk ritim var. Bu, kalp masajı için doğru ritim demek" dedi.