Twitter
Cannes'da Nuri Bilge Ceylan rüzgarı! 15 dakika ayakta alkışlandı
19 Mayıs 2018 Cumartesi

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Ahlat Ağacı'nın dünya prömiyeri Cannes Film Festivali'nde yapıldı. Festivalde büyük ödül 'Altın Palmiye' için yarışan film, büyük beğeni topladı. Salondakiler film ekibini dakikalarca ayakta alkışladı.

Tam 15 dakika ayakta alkışlandı. Cannes'da bir kez daha Nuri Bilge Ceylan rüzgarı esti. Ünlü yönetmenin son filmi Ahlat Ağacı, bu yıl 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde ilk kez izleyiciyle buluştu. Ahlat Ağacı, 'Altın Palmiye' için yarışan 21 filmden biri... 9 Mayıs'ta başlayan festivalde büyük ödül için yarışan 21 filmin de gösterimi tamamlandı. En son Ahlat Ağacı'nın prömiyeri yapıldı.

"AHLAT AĞACI" FİLMİ EKİBİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Gösterim öncesi film ekibi kırmızı halıda yürüdü. Nuri Bilge Ceylan ve oyuncular, festivali izleyen 4 bine yakın gazeteci ve foto muhabirine poz verdi. Filmin kadrosu daha sonra aralarında çok sayıda ünlü ismin de bulunduğu davetlilerle birlikte filmin Grand Theatre Lumiere'de gerçekleşen gösterimine katıldı. Film sona erdiğinde salondakiler Nuri Bilge Ceylan ve ekibini dakikalarca ayakta alkışladı.

Doğu Demirkol ve Murat Cemcir'in başrolde yer aldığı Ahlat Ağacı uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu ediniyor. Senaryosunu Akın Aksu, Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan'ın yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Ceylan'ın pek çok filminde birlikte çalıştığı Gökhan Tiryaki üstleniyor. Nuri Bilge Ceylan Kış Uykusu filmiyle 2014'te Altın Palmiye ödülüne layık görülmüştü. Ceylan, bu yıl Altın Palmiye için yarışan yönetmenler arasında daha önce bu ödülü almış olan tek yönetmen...