Twitter
Fenerbahçe'nin yeni sportif direktörü Damien Comolli kimdir? Hangi yıldızları keşfetti?
06 Haziran 2018 Çarşamba

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç ilk projesini hayata geçirdi. Ali Koç, sportif direktörlük görevine Fransız Damien Comolli'yi getirdi. Avrupa'da güçlü ilişkileri olan Comolli, futbol dünyasına birçok yıldız kazandırdı.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç ilk transferini gerçekleştirdi. Futbol anlayışını değiştirmek isteyen sportif direktörlük görevine Fransız futbol adamı Damien Comolli'yi getirdi. Comolli de dün gece İstanbul'a geldi. Ali Koç’un daveti üzerine "İstanbul’dayım" diyen Comolli, Fenerbahçe’deki planlarının sorulması üzerine “Bunları konuşmak için daha çok vaktimiz olacak” cevabını verdi.

BERBATOV, MODRIC, GARETH BALE VE LUIS SUAREZ

Ali Koç, sportif direktör ve teknik direktörün ayrı olacağı bir sistem istiyor. Comolli, Avrupa'da tanınan ve güçlü ilişkileri olan biri Damien Comolli daha önce Arsenal, Tottenham, St. Etienne ve Liverpool'da görev aldı. Comolli'nin futbol dünyasına kazandırdığı isimler arasında Henry, Pires, van Persie, Berbatov, Modric, Gareth Bale ve Luis Suarez var.

Comolli'nin göreve başladıktan sonra ilk olarak yeni teknik direktörü getirmesi bekleniyor. Ali Koç'un bahsettiği 10 isimden 5'i başka takımlarda göreve başladı. o isimlerden biri de PSG'nin başına geçen Thomas Tuchel'di. Kalan 5 önemli adaydan birini Comolli seçecek. Teknik direktör belirsizliği çözüldükten sonra Comolli'nin izlediği 100'ün üzerindeki oyuncu arasından transferler yapılacak.