Twitter
Messi: Bu maçta bu kadar acı çekeceğimizi düşünmemiştik
27 Haziran 2018 Çarşamba

Dünya Kupası D Grubu ölüm grubu olarak adlandırılmıştı. Otoriteler haklı çıktı. Messili Arjantin, Nijerya'yı son dakikalarda attığı golle 2-1 yenip son 16 takım arasına kaldı. Grubun lideri 3'te 3 yapan Hırvatistan oldu.

Dünya Kupası D grubu 3. maçında Arjantin, Afrika temsilcisi Nijerya'yla karşılaştı. Messi turnuvadaki ilk golünü atıp tangocuları öne geçirdi. 51. dakikada Cüneyt Çakır'ın VAR yardımıyla verdiği penaltıda Moses, skoru eşitledi. 86. dakikada Arjantin'de stoperlerden Rojo sahneye çıktı. Nijerya'yı 2-1 yenen Arjantin bir galibiyetle adını 2. tura yazdırdı.

"Bu maçta bu kadar acı çekeceğimizi düşünmemiştik" sözleriyle Lionel Messı turu ve maçı özetleyen isim oldu. Arjantin son 16'da D grubu lideri Fransa ile eşleşti.

Dünya Kupası D Grubu'nda Hırvatistan, İzlanda'yı 2-1 mağlup ederek 9 puanla gruptan lider olarak çıktı. İzlanda ise 1 puanda kaldı ve kupaya veda etti. Hırvatistan, tarihinde ilk kez 3'te 3 yaparak Dünya Kupası gruplarını namağlup lider tamamladı. Hırvatistan 2. turda C grubu ikincisi Danimarka ile eşleşti.