Twitter
22 Mayıs 2018 Salı

İtalyan futbolunun yakın döneme damga vuran isimlerinden andıre Pirlo, jubile yaptı. Milano kentindeki San Siro Stadı'nda gerçekleştirilen jübile maçında, birçok eski ve aktif yıldız futbolcu sahaya çıktı.

Maldini, Ronaldo, Zanetti, Cafu, Totti, Buffon, Ronaldinho ve Shevchenko. Dünya futbolunda bir döneme damga vuran isimler bu kez kendileri gibi efsane olan Andrea Pirlo için sahaya çıktı. Pirlo birçok yıldız ismin yer aldığı karşılaşmayla jübilesini yaptı. İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadı'nda gerçekleştirilen jübile maçında beyaz takımın teknik direktörlüğünü Antonio Conte ve Carlo Ancelotti yaptı. Mavi takımın teknik adamlığını Roberto Donadoni, Mauro Tassotti ve Massimiliano Allegri üstlendi.

7-7 BİTEN MAÇTA BİR ÇOK EFSANE GÖREV YAPTI

Pirlo'nun jübile maçı 7-7'lik eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmaya beyaz takımın formasıyla başlayan Pirlo, ikinci devrede mavi takımda görev aldı. Andrea Pirlo, 81. dakikada oyundan çıkarak yerini 15 yaşındaki oğlu Niccolo Pirlo'ya bıraktı. Pirlo oyundan çıkarken taraftarlar ve maçta görev alan arkadaşları tarafından ayakta alkışlandı.

39 yaşındaki İtalyan futbolcu Milan'da ikişer İtalya Ligi, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa zaferleri yaşadı. Juventus'ta 4 İtalya Ligi Şampiyonluğu elde etti. İtalya Milli Takımı'nda 116 maça çıkan Pirlo, 2006 Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaştı.