Twitter
26 Haziran 2018 Salı

İngiltere Kraliyet Ailesi'nin en gözde üyelerinden biri olan Prens William, Ortadoğu turuna çıktı. İlk durağı Ürdün'de mülteci çocuklarla bir araya geldi.

İngiltere tahtının ikinci sıradaki veliahtı, Prens William, Ürdün'deydi. Suriyeli sığınmacı çocuklarla bir araya geldi. Ortadoğu turuna çıkan Prens William'ın beş gün sürecek gezisinin ilk durağı Ürdün oldu. Ceraş Antik Kenti'ni ziyaret eden Prens William'a, Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin eşlik etti.

Prensin ziyaret ettiği Ceraş'ın bir anlamı daha var. Zira eşi Kate Middleton dört yaşındayken ailesiyle buraya gelmişti. Onun babası ve kız kardeşiyle çektirdiği bir fotoğraf, İngiliz basınında gündem oldu. Prens William Ceraş'ta Suriyeli çocuklarla da buluştu. Önce hatıra fotoğrafı çektirdi, sonra da onlarla sohbet etti.

Bir çadıra konuk olan Prens, mülteci çocuklarla yakından ilgilendi. Prens William'ın Ürdün'den sonraki durağı İsrail ve Filistin... İsrail'de resmi törenle karşılanan Prens, İsrail ve Filistin'i ziyaret eden ilk İngiltere Kraliyet Ailesi üyesi olarak tarihe geçti.