Twitter
14 Mayıs 2018 Pazartesi

İmar barışında değişikliğe gidildi. Daha önce boğazı görmeyen ancak sahil şeridinde olan mahalleler kapsam dışı bırakılmıştı. Şimdi o mahalleler de yasaya dahil edildi. Habertürk o mahallelere gitti ve bölgedeki vatandaşlara mikrofon uzattı.

İmar barışına 9 mahalle daha dahil edildi. Boğazı görmeyen ancak sahil şeridinde olan evler de, yasadan yararlanabilecek. İmar barışında öngörünümde olan mahalleler dahil edilmemişti. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte 9 mahallede kıyıdan görünmeyen yani öngörünümde olmayan evler imar barışına dahil edildi. Bu mahalleler, Sarıyer'deki Rumelikavağı, Yeni Mahalle, Merkez, Kocataş, Maden, Büyükdere, Çayırbaşı, İstinye ve Yeniköy... 

İçeriden bakmak gerekirse, Büyükdere Mahalelsi Nazarlık Deresi Sokağı'ndaki evler imar barışına dahil olacak çünkü öngörünümde yer almıyor ancak hemen yukarı yamaçlara baktığımızda yukarıdaki evler silüete dahil olduğu için imar barışında yer alamayacaklar. 

İMAR BARIŞIYLA O KAÇAK BİNALAR TAPU ALACAK

Vatandaşlar artık evden çıkarılmayı bir kenara bırakmış, 'Deprem olsa evimiz başımıza yıkılacak' diyor. İnşaattan anlayan bazı mahalle sakinleri de evlerde çok çatlak olduğu için tip sağlamlaştırma önlemleri almış ancak belediye her geldiğinde 2 bin lira ceza yazıyor. 

Aslında mahalle sakinleri bölgeye 70'li yıllardan önce gelmiş. Herhangi bir tapuları olmadan, bina inşa etmişlerdi. Yeni yasayla bu kaçak binalar tapu almış olacak.